Bert Karlsson. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Bert Karlsson. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Bert Karlssons asylboenden drar in 50 miljoner mer än i fjol

Bert Karlssons bolag Jokarjo är det företag som fakturerat Migrationsverket mest av alla, hittills i år. Det visar en undersökning av Dagens Industri.

Sammanlagt har bolaget, som drivs av Bert Karlsson och hans barn, fakturerat Migrationsverket 88 miljoner kronor mellan januari och november i år. Det är nära dubbelt så mycket som närmaste konkurrenten i branschen, Tofta snickeri som även de driver boenden i Skaraborg - i Karlsborg och i Götene.

Förra året fakturerade Jokarjo AB 38 miljoner kronor för de boenden de drev då, men i år har bolaget expanderat och driver nu 26 boenden över hela landet.

Som P4 Skaraborg tidigare berättat är det däremot bolagen runt om Jokarjo, kopplade till asylverksamheten, som är den riktiga kassakon för Bert Karlsson. Fastighetsbolaget Stora Ekeberg resort och restaurang Stora Ekeberg drog in mångmiljonbelopp i fjol.

Totalt omsätter bolaget 350 miljoner kronor, enligt Dagens industri.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".