Julpuss
Puss i jul... Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio P4 Skaraborg

Glöm inte sexet mitt i julstöket

Tone Ahlborg: Låtsas åk till Ikea, men lås in er i badrummet...
7:57 min

Hur ska man få tid att få till det under julen? Med mat, släkt och alla andra krav kan det bli svårt att hinna med sin kärlekspartner. Vi tog hjälp av Tone Ahlborg, auktoriserad sexualrådgivare, för att få råd.

I ett samhälle där tempot är högt är det inte alla som hinner med att vårda sin relation till vardags, och då kanske julledigheten blir extra viktig för den typen av aktivitet. Men hur ska man få till det med allt stök runt omkring..?

Tone Ahlborg, lektor i reproduktiv hälsa vid Göteborgs universitet vet:

- Man vill ha mycket under jul, men det är viktigt att man sänker kraven och kanske önskar sig en julklapp med lite egentid, en spahelg eller bara några timmars barnvakt en eftermiddag. 

- Man kan låtsas att man åker till Ikea som duktiga föräldrar men det gör man inte utan man stänger in sig i badrummet...

Fast allting handlar inte om sex. Tone Ahlborg igen:

- Man måste prioritera sexualiteten men framför allt sensualiteten. Det viktiga är att man bekräftar varandra med kramar och pussar och klapp på kinden och kommer ihåg att man faktiskt är kärlekspartners och inte bara föräldrar.

Hör mer om hennes tips i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".