Arantxa, Linnea, Petter och Kodjo. Med banderoll där det står 235 000 engagemang och 30 489 975 kronor. Foto: Sveriges Radio.
Tack för i år!

Rekord på alla plan för Musikhjälpen 2014

"Man vaggas in i ett tänk som jag tror är sunt att ha som människa"
1:48 min

Musikhjälpen är över för i år och det var tre omtumlade programledare som gick ut ur buren på stora torget i Uppsala igår.

– Jag blev så emotionell därinne, det kom liksom tuffa rapkillar från Stockholm och jag ville bara krama dem, säger Petter och Linnea Henriksson lägger till:

– Eller när man inser att man stått och diggat till musiken som, shit jag gör verkligen den här tanten på Allsången dansen.

Trettio miljoner till kampen mot hiv

Inför ett proppfullt torg kom Petter, Kodjo och Linnea Henriksson ut ur buren och mötte folkets jubel. Årets Musikhjälpen samlade in 30 489 975 miljoner kronor till kampen mot spridningen av hiv, med hjälp av låtönskningar och totalt över 235 000 engagemang.

Och det är just engagemanget Halima och Manal, i publiken på Stora torget, tycker är det bästa med Musikhjälpen.

– Det är fint att man med musik kan dra så mycket folk och att musik kan göra skillnad!

Kodjos första tårar

Att Stora torget under Musikhjälpen blev Kärlekens torg märktes ända in i buren. Kodjo som gjorde sin fjärde gång i Musikhjälpen fällde för första gången några tårar i buren.

– Jag ser bara hur alla håller om varandra och dansar. Men dödsstöten var en liten skolklass som var så peppade att jag tappade det, säger han till P3 Nyheter.

 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".