Sällskapsspel för barn. Foto: Camilla Milton / P4 Skaraborg
1 av 2
Sällskapsspel för barn. Foto: Camilla Milton / P4 Skaraborg
Sällskapsspel för vuxna. Foto: Camilla Milton / P4 Skaraborg
2 av 2
Sällskapsspel för vuxna. Foto: Camilla Milton / P4 Skaraborg

P4 Skaraborg testar sällskapsspel i jakten på underhållande julklappar

"Det här vill vi spela igen"
16 min

För att hitta rätt i julklappsdjungeln så har P4 Skaraborg testat olika sällskapsspel för att se om något kan passa under granen.

Spökungarnas färgspel

Förlag: Kärnan

Ålder: Från 3 år

Pussla ett spökhus och spela med en färgtärning för att låta spökena flytta in. De dras till mörker och skyr ljuset. Ett spel där barnen får öva på färger, att räkna, pussla och att turas om. Ett trevligt spel som tar ca en kvart att spela och som är lagom lätt för 3-5-åringar.

Betyg: 4 radioapparater

 

PIPPI

Förlag: Ravensburger

Ålder: 5-99 år

Pippi Långstrump firar 70 år 2015 så nu kommer Pippis egna spelplan där både herr Nilsson och Lilla Gubben får vara med. Spela med tärning längs spelplanen för att hitta alla dina pusselbitar. Här kan du få erlägga både grimaser och sjunga sånger för att erövra bitar. Ett trevligt spel där du själv kan justera hur lång tid tid spelet ska ta. Passar barn som är 4-7 år.

Betyg: 4 radioapparater

 

 20 frågor - Junior - Gissa djuret

Förlag: Alga

Ålder: Från 5 år

Ett sällskapsspel där du med hjälp av givna frågor och charader ska gissa djuret. Det kan vara både lätt och svårt och passar alla från 6 år och uppåt. "Frågorna hade gärna fått vara lite mer kreativa och roliga men 9-åringen ville spela detta spel hela tiden."

Betyg: 3 radioapparater

På spåret

Förlag: Alga

Ålder: 16+

Spelet är baserat på TV-programmet "På spåret" och innehåller spelplan, resefrågor och "Vem där". Man tävlar i två lag mot varandra och det gäller att plocka flest poäng. Det är synd att man reser ett lag i taget och det är ganska lätt att fuska. Det är bra att det är bra frågor och man lär sig saker men det här köper inte testfamiljen.

Betyg: 3 svaga radioapparater

 
I know

Förlag: Tactic

Ålder: 15+

Ett sällskapspel som kombinerar kunskap med taktik. Med spelplan och frågor ska du använda taktik för att vinna flest poäng. Lite svårt att förstå i början men ett jätteroligt spel. Man lär sig saker och man kan plocka poäng även fast man gissar fel om man använder rätt taktik."Det här vill vi spela igen."

 Betyg: 4 radioapparater

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".