buss med sönderskuret däck
Ett 50-tal däck skars sönder på bussarna som stod uppställda hos Nobina i Skara i natt. Foto: Mats Öfverström/P4 Skaraborg

50 bussdäck saboterade i Skara

"Det blev kaos direkt"
1:01 min

Ett stort antal bussar som stod parkerade i Skara utsattes i natt för skadegörelse. Det har lett till att Västtrafiks busstrafik påverkats rejält under morgonen.

Enligt Västtrafiks störningsjour har ett 50-tal däck på bussarna blivit sönderborrade och det innebar att flera busslinjer i Skaraborg drabbades.

Flera turer har fått ställas in men enligt störningsjouren ska man ha lyckats transportera passagerare till sina slutmål via en del omvägar. Nu ska trafiken rulla som vanligt.

– Det blev ju kaos direkt då, men trafikledningen fick börja rodda runt och såg till så att vi körde bussar från Lidköping, Skövde, Mariestad och Götene till Skara för att få igång trafiken så fort som möjligt, säger bussbolaget Nobinas trafikchef André Sellén till P4 Skaraborg. 

Sellén berättar att kostnaden för sabotaget lär landa någonstans runt 250 000 kronor.

– Det är Nobina som får ta den kostnaden. Inte skattebetalarna, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".