Polis ifrågasätter Skövdekrog

Restaurangägaren ska ha blivit aggressiv mot en polisman. Nu ifrågasätter polismannen krogens alkoholtillstånd.

Det var vid rutinpatrullering vid krogstängningsdags förra lördagen som en polisman hamnade i dispyt med en krögare i Skövde. Vid halv tretiden på morgonen såg polisen genom fönstren att det var någon som var upprörd inne på krogen.

När han gick in för att se vad som stod på möttes han av en mycket irriterad restaurangägare, skriver polismannen i ett pm om händelsen. "Han ifrågasatte varför jag var där och ville att jag skulle lämna lokalen... Han i det närmaste skrek på mig, var mycket nära mitt ansikte och viftade hotfullt med armar och händer".

Resultatet blev att polisen istället bestämde sig för att kontrollera hur det stod till med rutinerna för alkoholservering på krogen, och upptäckte tveksamheter om vem som egentligen egentligen var serveringsansvarig.

Polisen skriver att restaurangägaren också verkade alkoholpåverkad och han ifrågasätter nu lämpligheten i att mannen har tillstånd att bedriva restaurangverksamhet.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".