BANDY

Villa kollapsade mot Sirius

Lars Fall om genomklappningen
2:14 min

Villa Lidköpings mardrömssäsong fortsätter. En säker 4-1 ledning tappades till 4-4 borta mot Sirius efter att hemmalaget utjämnat på matchens sista skott.

Det var två halvlekar med vitt skilda ansikten på Studenternas. Den första tillhörde Villa som stormade fram till en 3-0 ledning i paus.

David Karlsson spräckte nollan redan efter fem minuter. Daniel Andersson utökade till 2-0 innan Karlsson ordnade 3-0 tio minuter före vilan.

Dessutom kostade Villas målkung på att bränna en straff i den första halvleken.

Sirius reducering i början av andra halvlek verkade bara bli ett skrämselskott så Petter Björling gjorde 4-1 kort därpå.

Men där tog det roliga slut och Villas spel raserade fullständigt.

Sirius gjorde två mål inom sex minuter och sista tio minuterna blev en nagelbitare så hemmalaget jagade en kvittering.

Den kom i slutsekunderna då Mattias Hammarström slog in en retur från David Borvall som vaktade Villamålet i petade Jakob Sälebys frånvaro.

Besvikelsen och frustrationen var påtaglig i Villa som i och med den tappade segern ligger kvar utanför slutspelsplats.

Krysset var Lidköpingslagets sjätte så här långt på tolv matcher och om spelet och självförtroendet inte återfinns snart så riskerar Villa att gå en mörk säsong till mötes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".