Anna Maria Johansson och det svenska landslaget siktar på att gå hela vägen vid EM. Arkivfoto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Anna Maria Johansson och det svenska landslaget siktar på att gå hela vägen vid EM. Arkivfoto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
HANDBOLL

Majsan: En fantastisk känsla

Anna Maria Johansson om EM succén
4:57 min

Det svenska damlandslaget med Skövde HF:s Anna Maria Johansson har gjort succé i EM och nu laddar laget om inför fortsättningen av det hittills så framgångsrika mästerskapet då Norge väntar i semifinalen.

Igår knapp förlust mot Montenegro (29-30) men ändå en dag som slutade i dur då Frankrike slog Holland (20-18) och på så sätt säkrade det svenska avancemanget.

Idag transporterade sig laget från kroatiska Zagreb till den ungerska huvudstaden Budapest och på förmiddagen satt Anna Maria Johansson och det övriga laget i bussen och smälte framgången.

– Det var en fantastisk känsla att vakna i morse och nästan att man inte trodde det var sant. Jag är jättestolt att få vara en del av det här och att vi verkligen har visat att vi är riktigt bra i år. Vi kan slå vem som helst, säger Majsan och har redan Norge i tankarna.

Semifinalen blir en chans till revansch för Anna Maria Johansson och Sverige som föll i EM finalen mot norskorna för fyra år sen.

– Vi är ett par stycken som var med 2010 och alla vi är sugna på revansch, säger Anna Maria som tillsammans med den tidigare Skövdespelaren Linnea Torstensson är två av dem som är kvar sen silverlaget.

Johansson har en tydlig roll i det svenska framgångsmaskineriet och kastas in som en joker som går på genombrott. Rappa stegisättningar har satt motståndarförsvaren i gungning och Majsan har varit effektiv som få.

Nio mål på tio skott och dessutom ett par fixade straffar har blivit hennes facit under den förhållandevis korta speltid hon fått. Men mot Norge hoppas hon på mer.

– Hur det blir med min speltid har jag ingen aning om. Men det brukar gå bra för mig mot Norge så jag hoppas att jag får speltid. Deras försvarsspel passar bra för mig, ler Anna Maria.

Både Johansson och hela laget är fyllt av självförtroende efter avancemanget till semin och nu är siktet inställt mot stjärnorna.

– Det är klart att ett guld vore inte fel. Drömmarna är att vi ska komma hem med det och jag tror det finns goda chanser, avslutar Anna Maria Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".