Hundvalp dog efter att ha kastats i vägg

Mannen kastade en hundvalp in i väggen i samband med ett bråk
0:56 min

Ett bråk mellan ett par utanför Skövde i oktober slutade med att mannen kastade en hundvalp rakt in i väggen. Hundvalpen dog omedelbart. 

När kvinnan satt ner på golvet förtvivlad och ledsen med den döda valpen i famnen så hällde mannen öl över henne.

Mannen ska nu betala böter, totalt 26 000 kronor, för ofredande och skadegörelse. Det är kammaråklagare Ylva Lundberg som utfärdat strafföreläggandet och hon förklarar hur det kan komma sig att en hund som fått sätta livet till anses som skadegörelse.

– I det här fallet anses djur vara en sak även om det kan låta kallt. Det skulle kunna handla om djurplågeri men här handlade det om en ögonblicklig död och jag har inte kunnat styrka ett längre lidande, säger åklagaren till P4 Skaraborg.

Mannen som är i 40-års ålder är tidigare ostraffad. Han har erkänt de faktiska omständigheterna kring vad som hände i parets bostad.  Han har fortfarande en månad på sig att meddela om han godtar straffet. Om så inte blir fallet så kommer det avgöras i tingsrätten.

– Det är inte ovanligt att personer i relationsbrott ger sig på människors käraste ägodelar, till exempel husdjur, säger åklagaren till P4 Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".