Lars Fall Villa Lidköping
Lars Fall var glad efter segern, 7-2, mot Kalix efter en fin insats. Nu åker han hem till Ljusdal för att fira jul och ladda batterierna inför annandagsmötet med Vänersborg. Foto: Richard Hermansson, P4 Skaraborg/Sveriges Radio
Bandy - Elitserien

Enkel seger för Villa Lidköping

Lars Fall: Nu kan vi fira jul med hyfsat gott samvete
2:30 min

Slutresultatet blev 7-2 när drygt 2500 åskådare såg Villa Lidköping besegra Kalix i utematchen på hemmaplan.

Det var fem år sedan Villa Lidköping hade spelat hemmamatch utomhus. Numera håller man ju vanligtvis till i den behagliga arenan men den här kvällen spelades det elitseriebandy i Lidköping på det gamla klassiska viset.

Villa Lidköping hade inga problem med förutsättningarna och var klart vassare än långväga gästerna från Kalix. För andra matchen i rad vaktade David Borvall Villa-målet medan Jakob Säleby var bänkad, men det blev inget vidare test för Borvall som ändå tvingades släppa två bollar förbi sig.

Målskyttet inleddes med mål redan efter två minuters spel då David Karlsson höll sig framme och gjorde ett av sina tre mål den här kvällen, assisterad av duktige Lars Fall som var involverad i mycket.

3-0 i halvtid blev till 7-2 efter fulltid. Enkel seger för Villa Lidköping som var flera klasser bättre.

Villa Lidköping klev nu upp på sjätte plats i tabellen efter att man avverkat halva serien.

*Undertecknad ber om ursäkt för att vid upprepade tillfällen i intervjuerna nämna att Villa klättrade upp på femte plats i tabellen. Sjätte plats är det naturligtvis och ingenting annat.

Närmast väntar däremot Vänersborg, just nu på femte plats, på bortaplan på annandagen.

Mål, Villa: David Karlsson 3, Lars Fall, Tim Persson, Jesper Bryngelsson, Martin Andreasson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".