Bert Karlsson. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Bert Karlsson om miljonkravet: Han är skyldig mig pengar

"Han har fått miljoner av mig i förskott"
1:17 min

Bert Karlssons asylboende i Sölvesborg har struntat i att betala räkningar på över 2,6 miljoner. Det hävdar hotellbolaget som hyr ut lokalerna till Karlssons företag Jokarjo. Bert Karlsson menar att hotellet är skyldig honom pengar.

Hanöhus hotell och konferens som äger anläggningen har nu dragit hyresbråket med Bert Karlsson till tingsrätten och ansökt om stämning.

Hotellbolaget skriver i stämningen att Jokarjo utnyttjar anläggningen för egen vinning utan att betala för sig.

Det rör sig om flera fakturor under hösten som inte har betalats enligt hotellet. Som också skriver att de inte fått någon godtagbar förklaring till varför fakturorna inte har betalats.

– De är skyldiga mig pengar. Från ett år sedan och framåt har de fått tre miljoner i förskott av mig, säger Bert Karlsson.

Han medger dock att han inte har betalat hyran de senaste månaderna, men att tvisten ska lösa sig utan att det behöver bli en förhandling i tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".