Filip Engqvist Mariestad BOIS
I nuläget är det andningen som är svårast sedan han bröt näsan i den våldsamma tacklingen. Foto: Jonathan Borg / Sveriges Radio

Filip Engqvist tar upp ishockeyn igen

Filip om Arbogaspelaren: "Vi har inte pratat sen tacklingen"
2:22 min

Nu är Filip Engqvist redo för att åter ansluta sig med Mariestad BoIS när de möter Forshaga borta på lördag. Men han har inte haft någon kontakt med Arbogaspelaren Mårten Jakobsson, som var den som tacklade Filip tidigare i november.

- Det enda problemet för mig nu är väl näsan, då jag har lite svårt att andas, säger Filip Engqvist. På träningarna har det känts förvånansvärt bra och jag har inte känt några som helst tveksamheter.

Arbogaspelaren avstängd till femte januari

Han har varit med på flera träningar den senaste veckan och fått kliva av sidan när det har blivit för tungt. Successivt har Filip klättrat och hämtat sig bra den senaste månaden. Men att Arbogaspelaren Mårten Jakobsson blev avstängd under sju matcher och inte får spela förrän femte januari, ser Filip till viss del som upprättelse.

- Han fick väl ett långt straff men det kanske han skulle ha fått efter att jag kom tillbaka, säger Filip. Jag tycker att han kunde vara borta lite till.

Mårten Jakobsson från Arboga skickade ett sms till Filip någon dag efter tacklingen där han bad om ursäkt. Då låg Filip med hjärnskakning och bruten näsa på sjukhuset och han har inte skickat något svar.

- Varenda träning är viktig nu inför matchen för att ladda upp och känna på grejerna så att man kommer in i det igen, säger Filip Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".