Anna-Maria Johansson och Ewa Ohlsson
Anna-Maria Johansson låter Ewa Ohlsson smaka på EM-medaljen. Foto: Mikael Hjerpe/Sveriges Radio P4 Skaraborg

EM-hjälten visade upp medaljen

Anna-Maria Johansson: Jag köpte thai-mat i går
12 min

Med bronsmedaljen från EM i handen klev handbollshjälten Anna-Maria Johansson in i P4 Direkt-studion hos programledaren Ewa Ohlsson.
- Den här tog jag med för att du ska få känna på den, sa hon.

Det har varit hektiska dagar för Anna-Maria Johansson. Efter tre veckor på resande fot med landslaget kom handbollsspelaren hem till Skövde i går kväll. I morse stämplade hon in på arbetsplatsen på Skatteverket igen...

- De tog emot mig med blomma och svensk flagga, berättar hon.

Det har varit många och långa dagar med handbollslandslaget, men det har varit roliga dagar både för laget och för supporters som följt EM via radio- och tv-sändningar.

- Stämningen har varit fantastisk hela tiden. Jag tror att det är en förutsättning för att det ska gå bra, säger Anna-Maria.

Dottern Agnes, som fyller två år i mars, och sambon Tomas har varit med under delar av landslagssamlingen, och att den saken gått att lösa är en förutsättning för att Anna-Maria Johansson ska kunna spela i landslaget.

Firandet efter EM-bronset gick i två etapper. Först var det bankett med Europeiska Handbollförbundet och sedan fortsatte svenska landslaget fira tillsammans med Europamästarna från Norge, som bjöd till fest på slottet i Budapest.

Hemma i Sverige igen firade hon på sitt eget sätt.

- Jag köpte thai-mat i går. Det hade jag längtat efter, berättar hon.

Nu blir det julfirande men sedan snabb återgång till handbollsvardagen med Skövde HF. Träning på juldagen och match på annandagen.

- Jag är full med energi efter EM. Det ska bli jättekul, säger Anna-Maria Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".