Anders Ehrngren, präst i Lugnås och Ullervads församling
Prästen Anders Ehrngren medverkar på gudstjänsten på söndag i Ekby Kyrka. Foto: Jonathan Borg / Sveriges Radio

Förbön för utvisningshotad Mariestadsfamilj

Anders Ehrngren: "De mår så dåligt det går"
2:59 min

På söndag hålls en gudstjänst för den utvisningshotade familjen Arutyunyan, som måste återvända till Ryssland efter att ha bott i Mariestad i åtta år.

 En av initiativtagarna är Anders Ehrngren, präst i Lugnås och Ullervads församling.

- Det händer ingenting just nu och det är ju väldigt påfrestande för familjen, säger Anders Ehrngren, präst i Lugnås/Ullervads församling.

Familjen Arutyunyans advokat har gjort en ny ansökan om verkställighetshinder, där man alltså vädjar om att förhindra utvisningen, som man nu väntar på besked om. Den långa väntan på beskedet beror på flera händelser som har gjort att Migrationsverket inte har kunnat utvisa familjen.

På söndag håller kyrkan en gudstjänst till förmån för familjen i Ekby kyrka.

- Det faller sig naturligt för oss i sådana situationer där man har stora svårigheter framför sig och känner en maktlöshet, säger Anders. När man inte ser några utvägar så får vi vända oss till Gud och be om hjälp.

Hur mår familjen just nu?

- Så dåligt det går i stort sett. De är oroliga för sig själva i kombination med att inte kunna komma på någonting att göra åt saken. De kan bara vänta och vara helt i händerna på makthavare som man känner är motståndare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".