Det var en hård sammadrabbning när SKövde IK (rött) tog emot IK Pantern (vitt). Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
1 av 2
Det var en hård sammadrabbning när Skövde IK (rött) tog emot IK Pantern (vitt). Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Skövde IKs lagkapten Erik Rosén gjorde comeback efter skada. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
2 av 2
Skövde IKs lagkapten Erik Rosén gjorde comeback efter skada. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Hockey - Allettan

Stolparna stoppade Skövde IK

Erik Rosén: Det är ju sånahär matcher man vill spela
5:16 min

Skövde IK hade inte marginalerna på sin sida när man förlorade hemma mot IK Pantern med 1-2.
Ramträffar som avlöste varandra resulterade i att man aldrig lyckades kvittera i herrarnas Allettapremiär.

Trots att vinterkylan har slagit till i Skövde så gick det hett till innanför Billingehovs portar.

Det var en fysisk, fartfylld och spännande match som spelades mellan Skövde och IK Pantern.
Laget som öppnade bäst var dock gästerna. Ett kontrollerat spel i alla dom tre zonerna ledde att Patrik Blomberg i Pantern kunde komma in i anfallszon med fart för att sedan näta med ett rappt handledsskott. 

Skövde IK kom igång med sitt spel strax efter målet men lyckades inte kvittera innan periodpaus.

– Vi har ju haft invägning här efter jul och det såg positivt ut så det var inte allt för många som hade käkat på sig men lite nerver kanske det var, så svarade Skövdes lagkapten Erik Rosén på frågan ifall det var julmat eller premiärnerver som ledde till den darriga matchstarten.

Andra perioden skulle fortsätta som den första slutade. En böljande hockey ledde till att målchanser och snygga räddningar avlöste varandra.

18:40 in i den andra perioden så kom matchens andra mål. Adam Rundqvist vann en offensiv tekning till Emil Alengård som i sin tur passade bak pucken till blålinjen och Christopher Larsson som dundrade in pucken med ett sylvasst slagskott rätt in i det vänstra krysset. 

Christopher Larsson gjorde för övrigt sin första match i Skövde IK sedan han värvades från Forshaga IF.

Den tredje perioden var inget undantag vad gäller underhållande hockey. Och med nästan halva perioden spelad så tar Pantern återigen ledningen efter att man snappat upp pucken framför Skövdekeepern Pierre Svensson.

Och det skulle bli det matchavgörande målet. För trots flera farliga lägen så lyckas Skövde aldrig sätta kvitteringspucken. Stolpträffarna avlöste varandra och när det bara var minuten kvar att spela så lyckas Skövde aldrig ta ut målvakten för att få en extraspelare.

– Huvuddomaren frågade mig efter matchen hur många stolpar och ribbträffar vi hade och jag vet inte men det är klart gör man bara ett mål så vinner man inga matcher, Erik Rosén om Skövdes ineffektivitet framåt.

Då var Allettan Södra i full gång och det är åtta lag som slåss om fem platser för att fortsätta jakten på Allsvenskt spel. Och Erik Rosén är optimistisk inför serien.

– Det känns ju dumt att inte satsa på att vinna serien, men målsättningen vi har är ju att förlänga säsongen efter Allettan.
Är en vinst i serien realistiskt enligt dig?
– Den här serien är såpass tajt så att alla lag kommer slå alla. Jag tycker absolut att det är ett realistiskt mål, det handlar bara om att få ihop det, Erik Roséns tankar inför den fortsatta serien.

Matchfakta: 

Skövde IK - IK Pantern 1 - 2 (0-1, 1-0, 0-1)

Period 1:

0-1 (04:48) Patrik Blomberg (Carl-Johan Sjögren, Patrik Magnusson)
Skott: 8-11.

Period 2: 

1-1 (18:40) Christopher Larsson (Adam Rundqvist, Emil Alengård)
Skott: 9-10.

Period 3: 
1-2 (07:43) Daniel Andersson (Fabian Lundh, Scott Nordh)
Skott: 11-10.
Totalt: 28-27.

Utvisningar: Skövde IK 2x2 min., IK Pantern 3x2 min.
Publik: 1807.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".