Anders Spaaks
Anders Spaaks Grästorp spelade inspirerat hemma mot Borlänge. Arkivbild: Richard Hermansson/Sveriges Radio
Hockey - Fortsättningsettan

Skön seger för Grästorps IK

Grästorps IK tog en imponerande seger när man hemmaslog Borlänge HF med 3-1.
Storspel från Grästorpskeepern Robin Andersson var en bidragande faktor till segern.

Grästorps IK som slutade som totaljumbo med sina 14 poäng i herrarnas division 1 västra kom ut som ett bättre lag när man tog emot Borlänge HF. Ett Borlänge som slutade som tabellsjua i division 1 västra med 22 poäng mer än Grästorp.

Men det spelar ingen roll nu när fortsättningsettan börjat.

Och Grästorp tog tag i taktpinnen direkt när man genom sin poängkung Carl-Johan Svensson tog ledningen efter 2:50 spelat av första perioden. Målet blev periodens ända. Detta trots att båda lagen fick sina chanser genom spel i powerplay.

Grästorp fortsatte sedermera den inslagna vägen och två minuter in i mittperioden så kunde Carl-Johan Svensson ännu en gång skjuta mål, denna gången i powerplay. Fyra minuter senare och en man mindre så utökade man ledningen med ännu ett mål. Lars Andersson blev Grästorps målskytt i boxplay.

3-0 var ställningen med en period kvar att spela. Det finns ett klyschigt uttryck som lyder " 3-0 är den svåraste ledningen". Detta stämde dock inte in på Grästorp som nästan lyckades att nolla Borlänge.

Men med lite mer än två minuter kvar att spela så tar Borlänge ut sin målvakt under ett powerplay. Något som gav resultat, ett slutresultat. Marcus Andersson fick sätta matchens sista mål.

Utöver Carl-Johan Svenssons målskytte så avgjordes även matchen till stor del mellan Grästorps stolpar. GIK-keepern Robin Andersson stod för en briljant match då han stoppade 39(!) utav 40 skott och hade en räddningsprocent på 97,5.

 

Matchfakta:

Grästorps IK - Borlänge HF 3 - 1 (1-0, 2-0, 0-1)

Period 1:
1-0 (02:50) Carl-Johan Svensson
Skott: 12-11.

Period 2: 
2-0 (02:01) Carl-Johan Svensson (Lars Andersson, Oscar Björkander) powerplay, 3-0 (06:48) Lars Andersson
Skott: 13-14.

Period 3: 
3-1 (18:19) Marcus Andersson (Lars Eriksson, Alexander Wadlund) powerplay
Skott: 13-15.
Totalt: 38-40.

Utvisningar: Grästorps IK 3x2 min., Borlänge HF 3x2 min.
Publik: 348.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".