Grästorps IKs målvakt räddade 37 av 38 skott när man besegrade Mariestad BoIS (Blå/Röd). Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg
1 av 3
Grästorps IKs målvakt räddade 37 av 38 skott när GIK besegrade Mariestad BoIS (Blå/Röd). Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg
Filip Enqvists comeback i BoIS efter skadan i Novemberg kunde slutat bättre. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
2 av 3
Filip Enqvists comeback i BoIS efter skadan i Novemberg kunde slutat bättre. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Grästorps IK slog Mariestads BoIS för första gången sedan November 2010. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
3 av 3
Grästorps IK slog Mariestads BoIS för första gången sedan November 2010. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Hockey - fortsättningsettan

Robin Andersson räddade Grästorp

Robin Andersson: Vi spelar efter våra förutsättningar
2:15 min

Sex poäng på två matcher. Det är facit efter att Grästorps IK slagit Mariestad BoIS. 1-3 blev slutresultatet och den stora matchhjälten hittade man mellan gästande Grästorps stolpar.

För andra matchen i rad tar Grästorps IK en skrällseger mot ett väntat topplag i fortsättningsettan för herrar. Denna gången var det skaraborgsrivalen Mariestad BoIS som fick se sig besegrade utav Grästorp, något som man inte gjort sedan november 2010.

Vad som avgjorde matchen förutom bra målvaktsspel utav Robin Andersson i Grästorp var ineffektivitet. För trots att Mariestad vann skotten i första perioden med 13-3 så var det Grästorp som gick in i pausvilan med en 0-1 ledning.

– Vi ligger ju på i deras zon i stort sett hela tiden och dom spelar ju väldigt tights försvarsspel, så sa Mariestads Filip Engqvist angående BoIS ineffektivitet.

Men lägen skulle komma BoIS väg. Näst intill direkt i den andra perioden hamnar pucken på Jonas Pontussons blad när Grästorpskeepern var ur läge. Allt Pontus behövde göra var att lägga pucken i öppet mål, men han sköt över. Det var det andra öppna målet som BoIS inte kunde utnyttja.

BoIS lyckades dock kvittera i den andra perioden, men inte i något utav dom tre powerplayen som dom hade. Ne, utan när man hade en man mindre på isen så passade Mathias Mörk på att sätta in Mariestads ända mål för matchen.

Men när sista perioden kom igång så var det Grästorp som för första gången tog tag i taktpinnen. Rättvist sett till inledningen av slutperioden så tog Grästorp återigen ledningen. Ett snyggt samarbete mellan Lars Andersson och Carl-Johan Svensson gjorde att den sistnämnde kunde stänka in 1-2 efter 5:54 av den tredje.

– Vi spelar ju efter våra förutsättningar och låter Mariestad föra matchen, Grästorps målvakt Robin Andersson om att Grästorp trots färre skott kunde besegra BoIS.

I takt med att Mariestad började närma sig ett kvitteringsmål så tappar Filip Törnqvist humöret. Efter en tilltrasslad situation framför Grästorps mål så lyckas BoISforwarden snacka till sig ett matchstraff med lite mer än en minut kvar att spela. Trots utvisningen så gör Mariestad ett tappert försök till att kvittera genom att ta ut sin målvakt och spela fem mot fem.

Friskt vågat hälften vunnet, slarvigt spel från BoIS leder till att Grästorp kan sätta pucken i tom kasse via Petr Mainer.

Matchens lirare i Grästorp blev Robin Andersson med 37 räddningar och 97,37 i räddningsprocent.

– Hela laget har lyft sig nu under denna serien och vi spelar mycket tajtare i försvarszon, svarar GIK-Keepern när han får frågan om det är så att han är bäst när det gäller.

Matchen innebar även comeback för Mariestadsforwarden Filip Enqvist som varit borta efter en hjärnskakning som blev resultatet av en oschysst tackling från en Arbogaspelare i november.

– Jäkligt kul att vara tillbaka men för egen del så tyckte jag inte att det kändes så bra. Det finns mycket tveksamheter där uppe i skallen och jag tycker inte alls jag kommer till min rätta idag, sa Filip efter matchen.

Matchfakta:

Mariestad BoIS HC - Grästorps IK 1 - 3 (0-1, 1-0, 0-2)

Period 1: 0-1 (10:01) Nicklas Larsson (Carl-Johan Svensson, Johan Andersson)

Skott: 13-3.

Period 2: 1-1 (05:47) Mathias Mörk (Jonas Pontusson, Johan Frick) boxplay (4-5)

Skott: 10-9.

Period 3: 1-2 (05:54) Carl-Johan Svensson (Lars Andersson, Nicklas Larsson), 1-3 (19:45) Petr Mainer (Daniel Jonsson) powerplay (5-4)

Skott: 15-10.

Totalt: 38-22.

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 4x2 min., 1x5, 1 matchstraff, Grästorps IK 4x2 min.

Publik: 883

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Daniel Bertov

Matchens lirare, Grästorps IK: Robin Andersson

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".