Skövde IK har inte fått den start på Allettan som man önskat sig. Arkivbild: P4 Skaraborg.
Skövde IK har inte fått den start på Allettan som man önskat sig. Arkivbild: P4 Skaraborg.
Hockey - Allettan

Skövde IK kollapsade i tredje

Fredrik Ljunggren: Vi har ett bra fokus i två perioder
1:34 min

Det blev en tung förlust när Skövde IK gästade Kristianstads IK i herrarnas Allettan. En totalkollaps i den tredje och sista perioden ledde till att Kristianstad kunde sätta fyra mål och vinna med 1-5.

Efter två perioder spelade och en ställning som lydde 1-1 såg det ut som att det skulle kunna bli en spännande avslutning på matchen mellan Kristianstad och Skövde.

Men tyngden av disciplinerat spel skulle göra sig påmind för Skövdes spelare.
Tre raka utvisningar tidigt i den sista perioden skulle stå dem dyrt. Åtta minuter in i perioden utnyttjar Kristianstad ett 5 mot 3 powerplay och tar ledningen med 2-1.

Och inom loppet utav sex minuter så hade Skövde kollapsat och låg under med 4-1. Och som salt i såren så satte Kristianstad sitt femte och sista mål med en man mindre.

– Vi har ett bra fokus i två perioder men för mycket utvisningar mot ett såpass bra lag som Kristianstad, sa Skövdetränaren Fredrik Ljunggren till Glenn Göransson på P4 Kristianstad.'

Skövde har i och med detta förlorat sina två första matcher i Allettan. Och här näst väntar ett till tungt motstånd i Västervik. 

– Nu har vi knappa veckan på oss att slicka såren och träna upp oss ordentligt så ska vi göra en riktigt bra hemmamatch mot Västervik, sa en revanschsugen Skövdetränare.

Matchfakta:

Kristianstads IK - Skövde IK 5 - 1 (1-0, 0-1, 4-0)

Period 1: 1-0 (07:21) Alexander Molldén (Fredrik Hansson)

Skott: 9-12.

Period 2: 1-1 (15:48) Oskar Back (Emil Alengård, Adam Rundkvist) powerplay (5-4)

Skott: 12-16.

Period 3: 2-1 (08:54) Emil Sandin (Olle Liss, Fredrik Lindblom) powerplay (5-3), 3-1 (12:44) Fredrik Hansson (Simon Stark, Dennis Svensson), 4-1 (15:23) Dennis Svensson (Acke Ringström, Jay Latulippe), 5-1 (17:26) Emil Sandin boxplay (4-5)

Skott: 17-9.

Totalt: 38-37.

Utvisningar: Kristianstads IK 6x2 min., Skövde IK 6x2 min.

Publik: 1047

Matchens lirare, Kristianstads IK: Seth Wikskal

Matchens lirare, Skövde IK: Pierre Svensson

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".