Dramatisk spurt i Tour de Ski - Hellner slutade nia

Calle Halfvarsson kom trea i den andra etappen i Tour de Ski, jaktstarten över 15 kilometer i klassisk stil i tyska Oberstdorf. Norrmannen Petter Northug vann en klungspurt före kanadensaren Alex Harvey.

Marcus Hellner slutade nia, distanserad med fem sekunder, och Daniel Richardsson körde in som 15:e åkare, 13 sekunder bakom Northug.

Halfvarsson startade tvåa, tio sekunder efter Dario Cologna. Svensken körde snabbt i fatt schweizaren. Även trean Northug anslöt snart och efter knappt fem kilometer av 15 i den klassiska uppgörelsen fångade den jagande klungan in tätåkarna.

På det femte varvet skruvade Cologna och norrmannen Martin Johnsrud Sundby upp farten och Halfvarsson, som fick problem med en stav, föll genom fältet. Med en ny stav tog den formstarke svensken sig snabbt tillbaka till slagläge och var i ledning in på upploppet.

Herrarnas jaktstart i klassisk stil

1) Petter Northug, Norge 42.01,2
2) Alex Harvey, Kanada + 0,6
3) Calle Halfvarsson, Sverige + 0,8
4) Niklas Dyrhaug, Norge + 2,0
5) Aleksej Poltoranin, Kazakstan + 2,1
6) Dario Cologna, Schweiz + 2,3
7) Francesco De Fabiani, Italien + 3,4
8) Martin Johnsrud Sundby, Norge + 3,8
9) Marcus Hellner, Sverige + 5,2
10) Dietmar Nöckler, Italien + 6,5

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".