Exempel på facebook-konversation mellan köpare och knarkförsäljaren. Bild: Ur förundersökningen
Exempel på facebook-konversation mellan köpare och knarkförsäljaren. Bild: Ur förundersökningen

Sålde narkotika till ungdomar

En Skövdebo åtalas i dag för att ha sålt cannabis till ett stort antal köpare. De yngsta är i 15-årsåldern.

Det var mer eller mindre en slump som gjorde att polisen fick ögonen på den här mannen. Han omhändertogs en dag i oktober när han var ute och gick på Skaraborgsgatan i Skövde, märkbart narkotikapåverkad. Vid husrannsakan hemma hos honom hittades en hel del olika droger, men framförallt var det hans mobiltelefon som gjorde att utredningen svällde.

Utredarna hittade facebook-konversationer och sms som tydligt visade hur mannen sålt och levererat, framförallt cannabis i stan. Överlämningen hade skett på ställen som vid Mörkekorset och vid Vasaskolan.

21 köpare kunde identiferas i mobilen, men i sista änden är det nu elva av dem som mannen åtalas för att ha sålt till. Den yngste av dem var 15 år vid köptillfället.

– Alla köparna har redan lagförts. Vissa har åtalats, men det handlar också om strafförelägganden eller åtalsunderlåtelser, säger kammaråklagare Sofia Karlsson. 

Rättegången väntas ta två och en halv dag att genomföra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".