Gevär
Det finns gott om hjort i Kinne-Kleva och jakt förekommer ofta enligt Bengt Karlsson.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Han fick också kula genom fönstret i Kinne-Kleva

"Jag hittade en gevärskula på golvet i vardagsrummet"
1:35 min

I söndags gick en jaktkula in i en bostad i Kinne-Kleva i söndags. Men det här var inte första gången det hände.

Bengt Karlsson i Kinne-Kleva drabbades för drygt ett år sedan och han upptäckte att allt inte var som det brukade efter att ha varit och handlat.

– När jag kommer hem ser jag ett hål genom båda fönsterrutorna i vardagsrummet. Då tänkte jag att "fan, det måste ju vara en kula", för det skjuts ju ganska friskt häromkring på hjort. Så jag började titta mig omkring och då såg jag en kula på golvet faktiskt, en gevärskula, säger han.

Bengt Karlsson polisanmälde händelsen men i slutänden var det han själv som kom fram till vem det var som skjutit och skytten i det fallet hörde också av sig själv till polisen. Skottet hade skjutits från ett jakttorn men sen studsat och träffat Bengts bostad bara sekunder efter att en granne gått förbi.

– Hon vände sig om för hon hörde något som kraschade men hon såg inte vad det var, och när vi tittade på det så såg vi att hade hon varit lite senare i steget hade kulan kanske träffat henne i stället, säger Bengt Karlsson.


Händelsen i helgen kan också den vara orsakad av en rikoschett och den utreds nu som framkallande av fara för annan enligt utredningsbefälet Eva Karlsson vid polisen i Lidköping.

Att samma sak inträffat igen tycker Bengt Karlsson är upprörande och förvånande.

- De jägarna som är seriösa och som skjuter häromkring, de måste ju vara helt säkra på att de har kulfång så att det inte blir några förlupna kulor, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".