Kvinnan dömd för tidigare knivattack

Den kvinna som misstänks för att ha knivhuggit en man utanför Lidköping i helgen är tidigare dömd för en liknande attack på en annan man.

Det var under natten till söndagen som polis och ambulans larmades till en lägenhet utanför Lidköping där det var bråkigt. På platsen hittades en skadad man, troligen knivskuren, och en kvinna i 40-årsåldern som nu misstänks för mordförsök.

Samma kvinna dömdes så sent som för två år sedan för en knivattack mot en annan man i en lägenhet inne i Lidköping. Det hela rubricerades slutligen som grov misshandel.

Under rättegången kunde hon inte ge någon tydlig förklaring, men berättade att hon bodde på ett särkskilt boende för psykiskt sjuka, och att hon tagit droger och alkohol den aktuella kvällen.

Innan dess finns också flera ytterligare domar för olika våldsbrott, bland annat en grov misshandel 2008.

Enligt polisen har det ännu inte gått att få någon klar bild över händelsen i helgen, då ingen av de inblandade varit särskilt nykter. Mannen vårdas på sjukhus hans tillstånd beskrivs som "under kontroll".

Kvinnan häktades på måndagseftermiddagen för mordförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".