Alex Alexanders debutsingel bäddar för karriär

9:42 min

Alex Alexander från Vinninga har efter musikturnéer utomlands skrivit sin egen debutsingel "She's a dynamite". Låten ligger på Grammy-nominerade musikproducenten Al Walsers topp 20-lista i Hollywood.

Alex Alexander pendlar mellan boendet i Vinninga och Stockholm där han jobbar som modell. Han studerade tidigare vid Music and production i Skara innan han stack iväg på musikturné till Asien. För ett och ett halvt år sedan så beslöt han sig för att börja skriva egen musik och singeln "She's a dynamite" blev resultatet av det.

Debutsingeln släpptes i slutet av oktober både i Sverige och i USA, där Alex har sin manager. Låten har i dagarna plockats upp på Grammy-nominerade musikproducenten Al Walsers topp 20-lista i Hollywood. En lista som uppmärksammas på ett 80-tal radiostationer, i många av världens länder och som många dj:s tar del av.

Alex är även rankad som skandinaviens tredje hetaste popkille av femtio utvalda under 2014 enligt den brittiska sajten Scandipop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista