Ingemar Arnesson. Foto: Mary Chitgar / Sveriges Radio (arkiv).
1 av 2
Ingemar Arnesson. Foto: Mary Chitgar / Sveriges Radio (arkiv).
Mediauppbåd på gata. Foto: Ingemar Arnesson.
2 av 2
På onsdagskvällen var det mycket media men få Parisbor utanför Charlie Hebdos redaktion i Paris. Foto: Ingemar Arnesson.

Ingemar Arnesson hörde skotten i Paris

"Jag var ute och handlade i kvarteret när jag hörde skotten"
4:15 min

Skövdes förre konstchef Ingemar Arnesson från Floby hade just avslutat en löprunda i Paris när han hörde terroristernas skott som dödade 12 personer på satirtidningen Charlie Hebdos redaktion.

Ingmar Arnesson, som har en lägenhet i Paris, var ute på sin dagliga löprunda i går morse och passerade precis i närheten av tidningen Charlie Hebdo. När han varit hemma och bytt om gick han och handlade i en butik i samma kvarter och då hörde han skottlossning.

– Jag tänkte inte riktigt på det. Det var ingen som reagerade runt omkring mig heller. Inte förrän det hördes polissirener, säger han.

– Jag gick ändå hem och fick sedan se detta på nyheterna vid halv tolv i går.

Arnesson beskriver en stad och ett land i chock.

– Man märkte det väldigt tydligt i går kväll när människor samlades på olika sätt. Inte just på attentatsgatan utan mer på Place de la République där det var tiotusentals människor som egentligen mest var tysta. Senare skanderades "Vi är alla Charlie, vi är alla Charlie".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".