Det var glada miner i BoIS efter segern hemma mot Arboga. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
1 av 2
Det var glada miner i BoIS efter segern hemma mot Arboga. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Ronny Johansson var nöjd med sin debut som assisterande tränare i BoIS. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
2 av 2
Ronny Johansson var nöjd med sin debut som assisterande tränare i BoIS. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Hockey - fortsättningsettan

Efterlängtad seger för BoIS

Jonas Pontusson: Det är väl en lättnad mera
4:35 min

Det blev tredje gången gillt för Mariestad BoIS. 6-5 hemma mot Arboga och första trepoängaren i fortsättningsettan är bärgad.

Inför hemmamatchen mot Arboga var bristen på mål det stora problemet för Mariestad BoIS. Man hade gjort en ny värvning på ledarsidan. Ronny Johansson skulle ta extra ansvar för att coacha forwards och lösa anfallsfrågan. Något han verkar ha löst direkt.

08:49 in i första perioden så trillade första pucken in för BoIS. Men det var inte bara matchens första mål, Linus Tegnemyr glider ner från blå och lägger ett rappt handledskott som blir hans första mål i A-laget.

Blandningen av fartfyllt anfall från BoIs och ett stundtals uselt försvarspel från Arboga ledde till att första perioden slutade med 4-1 till Mariestad.

– Vi har spelat såhär bra hela tiden men idag får vi lite utdelning på alla våra chanser, säger Ronny Johansson om den sprudlande första perioden.

Mariestad hade full kontroll över matchen, men när man väl fått igång anfallet så verkar det som man glömde bort vad man ska göra i andra änden utav planen. Andra perioden hade bara blivit dryga två minuter gammal så hade båda lagen fått göra var sitt mål.

Och där någonstans blev matchen intressant på riktigt. Efter att ha fått ett mål bortdömt så lyckas Arboga att sätta mittperiodens tredje och sisa mål. 5-3 efter två perioder.

– Det handlar om att lägga ner lite mer energi i försvaret, vi tror att det löser sig och litar på varandra, Ronny Johanssons analys av hur Arboga lyckas ta sig tillbaka i matchen

Tredje perioden blev nog lite väl nervös för Mariestads smak. Efter att Arboga ännu en gång lyckats reducera så var det bara ett mål som skiljde lagen åt. Och när Arboga lyckades kvittera i powerplay med sju minuter kvar av ordinarie tid så växte nog pessimismen på läktaren.

Tony Söderman i Mariestad tappade dock inte hoppet. När han bara 43 sekunder efter kvitteringsmålet får pucken på bladet, så kliver han resolut in i slottet och skjuter mot en skymd målvakt som inte har en chans att ta pucken.

Målet innebar 6-5 och Mariestads första tre poäng i fortsättningsettan.

Och trots att segern inte var av den självklara sorten så var man oerhört nöjda i BoIS.

– Det är väl mer en lättnad. Jag tycker vi har kämpat otroligt hårt dom första matcherna men inte inte skapat tillräckligt mycket lägen, säger BoIS lagkapten Jonas Pontusson.

Noterbart var att Mariestads Linus Jerenvik lämnade matchen på grund av skada i foten. Ronny Johansson säger dock att det inte ska vara någon större fara med BoIS-försvararen och att han väntas vara tillbaka i slutet av veckan.

 

Matchfakta:

Mariestad BoIS HC - IFK Arboga IK 6 - 5 (4-1, 1-2, 1-2)

 Period 1: 1-0 (08:49) Klas Tegnemyr (Linus Johansson), 2-0 (10:04) Tony Söderman (Filip Törnqvist) powerplay (5-4), 2-1 (10:52) Wille Ylitalo (Tim Nygren, Roman Semjonov), 3-1 (16:47) Linus Johansson (Henning Dahlberg), 4-1 (19:22) Filip Engqvist (Mikael Alba)

Skott: 16-9.

Period 2: 4-2 (00:34) Kory Baker (Joakim Lilliehöök, Charlie Hellström), 5-2 (01:49) Adam Willig (Lucas Larsson, Calvin Smith), 5-3 (14:54) Charlie Hellström (Fredrik Orrsten, Kory Baker)

Skott: 17-14.

Period 3: 5-4 (04:41) Kenneth Bergqvist (Charlie Hellström, Joakim Lilliehöök), 5-5 (13:07) Roman Semjonov (Wille Ylitalo, Tobias Winbladh) powerplay (5-4), 6-5 (13:50) Tony Söderman (Erik Jones, Daniel Bertov)

Skott: 10-7.

Totalt: 43-30.

 Utvisningar: Mariestad BoIS HC 3x2 min., IFK Arboga IK 5x2 min.

Publik: 628

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Adam Willig

Matchens lirare, IFK Arboga IK: Kenneth Bergqvist

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".