Varningsskylt för spikmatta. Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix.
Varningsskylt för spikmatta. Foto: Gunnar Lundmark / TT

Två unga greps efter stöldräd

De stal bilar, bensin och jackor och kläder värda minst 40 000 kronor från Intersport i Falköping. Till sist stoppades pojkarna på en spikmatta i Herrljunga.

De två misstänkta är 15 och 18 år gamla och stöldräden inleddes i Borås vid tiotiden i går kväll. Där använde pojkarna en bil som murbräcka för att kunna stjäla en annan bil hos en bilfirma.

Sedan tankade de bilen utan att betala för bensinen och gav sig av mot Falköping.

I Falköping stal de ytterligare en bil enligt inre befäl vid polisen i Skövde. Den bilen använde de som murbräcka för att ta sig in på Intersport i Falköping och där lastade de den första bilen full med jackor och andra kläder.

Polisen följde sedan pojkarna i drygt en timmes tid. Till sist kundes de stoppas i Herrljunga med hjälp av spikmatta. Efter stoppet ska också en polisbil ha behövt bärgas men ingen människa kom till skada. 

Sammanlagt var stöldgodset i bilen värt omkring 40 000 kronor men pojkarna kan också ha slängt ut varor under färden mot Herrljunga. 

Ungdomarna greps sedan och fördes till polishuset i Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".