2014 Marcus Hellner besviken
Marcus Hellner var upprörd efter krocken med en ledare som klev rakt ut i spåret. Arkivfoto: TT
SKIDOR

Ledare saboterade för Hellner

"Jag blev jävligt irriterad"
0:41 min

Marcus Hellner hade läge att avancera i den femte etappen av Tour de Ski men en kollision med en ouppmärksam ledare förstörde Hellners chanser att förbättra sin position inför avslutningen av touren.

Hellner slutade på en femtonde plats när den femte etappen av skidornas Tour de Ski avgjordes idag i ett jaktstartslopp över 25 kilometer i fri stil i Toblach.

Men Hellner var mycket upprörd efter målgång då det visade sig att en ledare klivit ut i spåret i slutet av loppet utan att se sig för, vilket ledde till att Hellner körde in i honom så att hans ena skida bröts.

Kollisionen inträffade i en utförsbacke och även ryssen Ilia Chernousov var inblandad i krocken med ledaren.

– Det var en jäkla klant som klev ut mitt i spåret, säger en märkbart irriterad Marcus Hellner.

– Jag var ute en sväng i skogen och vände, ramlade och bröt skidan. Så då sket det sig på det sista varvet. Jag blev jävligt irriterad. Är man ledare i den här cirkusen så har man koll på att vi kommer där och ska inte stå mitt i spåret.

Hellner hade fram till kollisionen kört starkt och plockat flera placeringar men föll tillbaka efter krocken och slutade till sist på en femtonde plats. Han avancerade därmed en placering i totaltställningen från den sextonde plats han hade inför jaktstaren.

Hellner har dock för långt fram till täten för att ha något med slutstriden att göra under avslutningen av touren.

Norrmannnen Petter Northug fortsätter att vara vass och visa fin Tour de Ski form och vann igen. Glädjande för svensk del var att Calle Halfvarsson slutade tvåa och körde därmed upp sig från sin fjärde plats.

Imorgon är det vilodag i Tour de Ski och den sjätte och näst sista etappen körs på lördag. Då är det masstart i klassisk stil över 15 kilometer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".