Anonym hästs mule
Köparen menar att hästen bör ha haft fel redan före försäljningen. (Hästen på bilden är inte hästen som tvisten handlar om.) Foto: Fernando Llano/AP Photo

Hästköpare stämmer säljaren - vill ha tillbaka 180 000

Hästen stegrade sig och var allmänt bråkig bara dagar efter köpet. Nu vill köparen lösa konflikten med säljaren i tingsrätten.

Hästaffären genomfördes för snart tre år sedan. Säljare var ett företag i västra Skaraborg och köparen bor i Skara kommun.

Syftet med affären var att köparens dotter skulle tävla hästen i dressyr. Enligt stämningsansökan märkte dock ryttaren redan några dagar efter försäljningen att hästen inte betedde sig normalt. Den stegrade sig och var bråkig.

Säljaren hade enligt stämningsansökan utlovat att hästen var frisk, men köparen menar att veterinärundersökningar visar att hästen har fel som bör ha funnits där redan innan försäljningen.

Köparen vill nu ha tillbaka de 180 000 kronor som hästen kostade, och hon vill också ha ersättning för bland annat foderkostnader.

Eftersom det inte gått att lösa konflikten genom diskussioner vill hon att tvisten ska avgöras i tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".