Daniel Andersson Villa
Daniel Andersson gjorde match nummer 300 för Villa Lidköping när Kungälv besegrades med klara 10-2. Arkivfoto: Richard Hermansson, Sveriges Radio/P4 Skaraborg
Bandy - Elitserien

Villa briljerade mot Kungälv

Daniel Andersson: Trodde jag gjort fler matcher
2:54 min

10-2 och stundtals lysande spel hemma mot Kungälv, drygt 3200 på läktarna och två jubilarer. Det var en festlig match för alla med Villa Lidköping-sympatier under fredagskvällen.

De blåtröjade hemmaspelarna stod för en briljant insats när Kungälv besegrades med hela 10-2 efter halvtidsställningen 5-2 som faktiskt borde varit större.

Många fina kombinationer och individuella prestationer gjorde matchen till en enda stor njutning för alla med sympatier för Villa Lidköping. I laget fanns dessutom två jubilarer i lagkaptenen Martin Johansson som gjorde match nummer 200 och Daniel Andersson nummer 300 i Villa-dressen. Den sistnämnde hade ingen koll på sin notering innan han kom till arenan.
- Jag fick reda på det när jag kom till samlingen. Det är väl kul även om jag trodde att jag gjort lite fler, säger Daniel Andersson.

Som firade med att bjuda åskådarna på en magisk kväll innehållandes tre mål och en assist från hans klubba.
- Jag tyckte inte att jag kom till i inledningen. Sen rätt som det är - två chanser och två mål. Då får man lite energi och det är så idrotten fungerar och sen tycker jag att det flyter på ganska bra i första halvlek. Andra halvlek slår jag väl en assist och några andra bra saker men annars är det väl inte mycket för världen, säger Daniel Andersson.

Förutom Daniel övertygade även David Karlsson med tre gjorda mål, Jesper Eriksson med ett mål och hela fyra assist.

Noterbart också att talangen Filip Florén, född 1996, gjorde sitt första mål för A-laget i en tävlingsmatch.

Segern tar Villa Lidköping upp på sjätte plats i den jämna tabellen med 21 inspelade poäng.

Mål, Villa: Daniel Andersson 3, David Karlsson 3, Tim Persson, Martin Andreasson, Filip Florén, Jesper Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".