Skövde tränare Fredrik Ljunggren tog timeout redan efter tre och en halv minut men det hjälpte inte. Foto: Patrik Wirengård, P4 Kalmar Sveriges Radio.
Fredrik Ljunggren och hans Skövde IK har det fortsatt tungt och ligger sist i Allettan. Arkivfoto: Patrik Wirengård
Ishockey - Allettan

Skövde jumbo efter ny förlust

Fredrik Ljunggren: Vi är lite för ärliga
3:04 min

Skövde IK förlorade hemma mot Troja-Ljungby med 0-3 inför drygt 900 åskådare. Ett riktigt sömnpiller till match där Troja-Ljungby vann rättvist.

Troja-Ljungby tog ledningen i matchinledningen efter ett skott från Oscar Andersson som såg ut att ändra riktning på SIK-backen Albin Lindgren och göra uppgiften väl tuff för annars klart godkände Marcus Melin i hemmamålet. Pierre Svensson har varit sjuk men fanns med som båsöppnare.

I hemmalaget saknades Anton Lindgren och Emil Alengård på grund av skador.

I den andra perioden utökade gästerna från Småland ledningen då man fått ett billigt numerärt överläge sedan Henrik Tång visats ut två minuter. Det var Johan Andersson, fostrad i Mariestad Bois men även med ett förflutet i Skövde IK, som ordnade fram spel i powerplay som mynnade ut i 0-2 genom Jonatan Nielsen.

I den tredje inledde Skövde med att vaska fram en del chanser men några vassa räddningar av Troja-keepern Johan Nielsen i kombination med svaga avslut från hemmalaget gjorde att gästerna kunde hålla undan och till slut avgöra i tom kasse.

Förlusten innebär att Skövde IK halkar ner till den åttonde och sista platsen i Allettan Södra med blott en seger efter fem spelade omgångar. Men det ska också sägas att Skövde fortsatt har häng på den sista play off-biljetten som just nu tillhör Västervik som har tre poäng fler än SIK.

Skövde IK - IF Troja/Ljungby 0 - 3 (0-1, 0-1, 0-1)

Period 1: 0-1 (06:41) Oscar Andersson (Tobias Törnkvist)

Period 2: 0-2 (12:52) Jonatan Nielsen (Alexander Edström, Mattias Åkesson) powerplay

Period 3: 0-3 (18:57) Mattias Åkesson (Johan Andersson) 

Skott: 31-32. Publik: 973

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".