Marcus Hellner. Foto: Leo Sellén / Scanpix
Marcus Hellner hade ingen större motivation under den sista etappen av Tour de Ski. Arkivfoto: Leo Sellén / Scanpix
SKIDOR

Hellner tolva i Tour de Ski

Marcus Hellner: "Det kändes inget speciellt"
0:50 min

Marcus Hellner fick en ensam resa under den sista etappen av Tour de Ski uppför slalombacken i Val di Fiemme. Han fick soloåka hela loppet och kunde därmed försvara sin tolfte plats i sammandraget.

Marcus Hellner har haft ett motigt Tour de Ski med misslyckade insatser i sprint, en position bakom de främsta i de längre loppen och så till råga på allt en klantig ledare som fällde Hellner i spåret i en av etapperna när han var på uppgång.

Allt detta sammantaget innebar att han inte hade mycket att köra för under den sista etappen av touren som traditionsenligt innehöll den hårda klättringen uppför slalombacken i Val di Fiemme.

Hellner gick ut som tolva. Utan chans att avancera och utan direkt något hot bakom sig. Trots det hade han en av de snabbaste tiderna uppför backen.

Men positionen förblev densamma i ett odramatiskt lopp för Hellners del. Till sist var han tre minuter och 50 sekunder efter slutsegraren Martin Johnsrud Sundby i mål.

– Det känns inget speciellt. Man är inte så sjukt trött så man borde vara efter sen sån här klättring. Det blir så när man inte har så mycket att gå för och man tar inte ut det sista, konstaterade Hellner efter målgång.

Hur var det med motivationen?

– Jag var motiverad att åka bra och tog i det jag hade, men jag tror jag lyfter mig lite extra när jag får något att gå för. Det hade varit grymt kul att få vara med där uppe och slåss om det idag men då gäller det att göra de andra loppen bra också och det har inte jag gjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".