Therése Islas Helgesson Skövde HF efter den knappa förlusten. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Therése Islas Helgesson Skövde HF efter den knappa förlusten. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
HANDBOLL

Skövde HF föll efter dramatik

Therése Islas Helgesson: Vi höjde oss i andra
2:11 min

Skövde HF föll mycket knappt med 22-23 hemma mot Västerås Irsta i en svängig tillställning. Skövde låg under med fem mål i början av andra halvlek men vände till 22-21. Västerås vände dock tillbaka i slutet och avgjorde med två raka mål.

Det blev till slut en spännande match i arenan mellan två lag i mitten av elitserien. VästeråsIrsta dominerade i den första halvleken med ett bra försvarsspel och distinkt anfallsspel och kunde gå fram till en ledning med 16-11. Och det var egentligen ingenting som talade för Skövde HF.

Men laget visade styrka , tog tag i försvarsspelet och störde gästerna på ett helt annat sätt än i första. Man närmade sig mer och mer och efter sju minuters spel i den andra halvleken var ställningen 15-17. Efter tjugotvå minuter var det 20-20 och sex minuter före slutsignalen så ledde hemmalaget med 21-20 efter mål av Mikaela Johansson. Västerås kvitterade men Malin Larsson satte 22-21 på straff och spänningen var total.

Det blev dock gästerna som drog det längsta strået och gjorde två mål och avgjorde. Det sista målet gjorde Västerås' Alexandra Bjärrenholt då hon tog bollen vid Skövdes avkast efter mål. Hemmalaget hade bollen det sista men kom inte till avslut.

- Vi tog tag i det i andra så det var lite surt att vi inte fick poäng, menade Therése Islas Helgesson efter matchen. Nu är det fördel för VästeråsIrsta i kampen om den femte platsen.

Elitserien damer

Matchfakta

Skövde-Västerås Irsta 22-23((11-16))

Skövde: Michaela Ek 6, Malin Larsson 5, Mikaela Johansson 4, Maja Erikson 3, Therese Islas Helgesson 3, Sara Johansson. Västerås Irsta: Sofia Olofsson 7, Sara Frejd 4, Alexandra Bjärrenholt 3, Lina Karlsson 3, Julia Lundin 2, Victoria Otrander, Ellenor Åström, Elin Linden, Malin Lundqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".