ISHOCKEY

Grästorps segersvit bruten

Grästorps fina vinstsvit på fyra raka segrar kom till ett slut då Lindlöven gästade Åse Viste Arena och GIK föll med 0-4. Grästorp tappade därmed sin slutspelsplats och halkade ner till femte plats i tabellen.

Grästorp fick ett bryskt uppvaknande från sin drömlika öppning av fortsättningsettan. Nollade på hemmaplan av ett Lindlöven som dessutom passerade Grästorp i tabellen.

GIK låg under med 0-2 efter den första perioden men fick ett gyllene läge att ta sig in i matchen då Carl Johan Svensson la ett straffslag i början av mittenperioden.

Men Svensson lyckades inte överlista Lindlövens keeper Dayn Belfour, son till NHL målvakten Ed Belfour.

Istället utökade gästerna till 3-0 inför den sista akten.

Väl där fick Grästorp massvis med tid i numerärt överläge men en utbredd ineffektivitet blev ytterligare en förklaring till Grästorpslagets fall.

Belfour höll tätt och slutresultatet 0-4 trycktes i matchens sista minut då allt redan var avgjort.

Grästorp får nu börja om på ny kula och även om laget föll till femte plats i serien så är avståndet upp till slutspelsplats inte oöverkomligt.

Endast två poäng skiljer upp till Kumla på den andra och sista slutspelsplatsen. Lagen möts för övrigt i nästa omgång på onsdag. 

Matchfakta:
Grästorps IK - Lindlövens IF 0 - 4 (0-2, 0-1, 0-1)

Period 1: 
0-1 (08:08) Anders Gunnarsson (Joakim Olsson Fromell), 0-2 (19:47) Johan Persson (Alexander Kovalonok, Christian Hägg) powerplay (5-4)
Skott: 12-16.

Period 2: 
0-3 (15:36) Max Lalander (Anders Gunnarsson, Alexander Kovalonok)
Skott: 9-9.

Period 3: 
0-4 (19:12) Max Lalander (Fabian Ilestedt, Felix Scharnke)
Skott: 11-7.
Totalt: 32-32.

Utvisningar: Grästorps IK 6x2 min., Lindlövens IF 6x2 min., 1x10
Domare: Sebastian Virta, Mjölby.
Publik: 477.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".