Extrem halka – fyra avåkningar bara på 47:an

En lastbilschaufför har förts till sjukhus med smärtor i ryggen efter en olycka utanför Grästorp. Olyckan är en av fyra på riksvägen sedan igår kväll.

Under gårdagskvällen skedde på kort tid tre olyckor i höjd med Tråvad. Två personbilar och en lastbil tappade kontrollen i halkan: 

– Olyckorna skedde inte alls långt ifrån varandra, man kan nästan säga att det var på samma ställe. De som satt i personbilarna fördes till sjukhus med lättare skador. Så vitt jag vet handlade det om chock och smärtor i ryggen, säger Per Larsson, inre befäl vid polisen i Lidköping.

Lastbilen körde ner ett vajerräcke och körde vidare efter olyckan.  En rapport om smitning har därför skrivits. 

Vid fyratiden i morse tappade en lastbilschaufför kontrollen över sitt fordon och fick föras till sjukhus i ambulans med smärtor i ryggen. Olyckan inträffade ett par mil utanför Grästorp i riktning mot Vara och Falköping. Lastbilen kommer att behöva bärgningshjälp, med start vid 08-tiden.  

Polisen vill gärna varna för väglaget:

– Det är väldigt, väldigt halt. Det kom lite snö och sedan regn sent igår och ihop med att temperaturen ligger runt nollan så har det blivit extremt halt, säger Per Larsson.

– Räkna med halka under hela den här dagen. Idag kommer det dessutom snö eller snöblandat regn och det kommer inte att göra saken bättre, säger SMHI:s meteorolog Lisa Frost.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".