ISHOCKEY

Tung förlust i sudden för Skövde IK

Skövde IK sladdar fortsatt i jakten på en slutspelsplats i den södra allettan. Borta mot Tingsryd blev det visserligen en poäng men 2-3 förlusten var ändå bitter då hemmalagets segermål kom precis före ett stundande straffavgörande.

Skövde IK var i starkt behov av en fullpoängare för att haka på i kampen om en slutspelsplats men efter sex omgångar står laget fortsatt kvar på blott en seger och läget i botten börjar bli alltmer prekärt.

Avgörandet kom i ett mycket dramatiskt läge av matchen precis innan förlängningen tog slut. Tingsryd tryckte på i power play då Skövdes Anton Karlsson satt på utvisningsbänken.

Hemmalaget tog timeout i samband med utvisningen och satte upp ett spel. Med 22 sekunder kvar kom målet som sänkte SIK då Niklas Johansson gjorde 3-2 till Tingsryd.

Förlusten var också tung för Skövde IK efter att laget hade ledningen inför den sista perioden. Detta efter att SIK gjort psykologiskt viktiga mål i mellanakten.

Jesper Hultman kvitterade till 1-1 efter endast 18 sekunder och 25 sekunder innan perioden stängdes försatte Adam Rundqvist Skövde IK i en 2-1 ledning.

Men Tingsryd kvitterade tidigt i tredje och ställningen stod sig sen fram till avgörandet i slutet av sudden.

Skövde är kvar på jumboplatsen i tabellen och har tre poäng upp till slutspelsplats.

Samtliga tre lag framför Skövde i tabellen tog poäng under onsdagskvällen. Förutom sexan Tingsryd så tog sjuan Vimmerby två poäng efter straffsegern med 4-3 mot tabellfemman Västervik.

Skövde IK har nu en måstematch på lördag då Vimmerby gästar Billingehov. En seger där är högst nödvändig om resten av serien inte ska riskera att bli en avslagen historia.

Matchfakta:
Tingsryds AIF - Skövde IK 3 - 2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)

 Period 1: 
1-0 (16:55) Kari Sihvonen (Pontus Netterberg, Jarkko Oikarinen) powerplay (5-4)
Skott: 9-7.

Period 2: 
1-1 (00:18) Jesper Hultman (Emil Alengård, Johan Erkgärds), 1-2 (19:35) Adam Rundkvist (Johan Erkgärds, Anton Karlsson)
Skott: 10-9.

Period 3: 
2-2 (02:56) Niklas Enberg (Pontus Netterberg, Oscar Holst)
Skott: 9-5.

OT:
3-2 (04:38) Niklas Johansson (Pontus Netterberg, Dave Lindarv) powerplay (4-3)
Skott: 6-1.
Totalt: 34-22.

Utvisningar: Tingsryds AIF 1x2 min., Skövde IK 4x2 min.
Domare: Jim Bergqvist, Svängsta.
Publik: 1383.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".