Dan Hovskär, KD
Dan Hovskär, KD, upptäckte själv att länsstyrelsen räknat fel på personrösterna till regionvalet. Foto: Frida Nygård/P4 Skaraborg Sveriges Radio

Hovskär (KD) får ny rösträkning

"Det känns bra att man rättar till felen"
0:55 min

Det blir en ny rösträkning av Kristdemokraternas personröster i Skaraborg efter regionvalet i höstas. Det beslutet kom från valprövningsnämnden sent i går.

Bakgrunden är att kristdemokraten Dan Hovskär från Falköping själv upptäckte att hans personröster plötsligt minskade när han följde den första rösträkningen efter valet.

En första omräkning visade att man missat tre röster på Hovskär - precis det antal han behövde för att komma in i regionfullmäktige. Fram till nu har han därför fått nöja sig med att vara ersättare i fullmäktige.

– Det har funnits många förklaringar till felet, men det är väl egentligen den mänskliga faktorn. Att man har så oerhört många röster att räkna, säger Dan Hovskär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".