Mårtensson med i Blågults startelva

Johan Mårtensson från Ulvåker får göra landslagsdebut ikväll. Han är uttagen i den svenska startelvan som möter Elfenbenskusten.

Det är Sportbladet som har fått det bekräftat att den förre Skövde AIK-spelaren Johan Mårtensson, som nu spelar i Helsingborg, är med i Sveriges lag.

– En sådan som Johan Mårtensson kände jag inte så väl innan, jag tycker han har varit väldigt duktig här i bollspelet framför allt med sina kvaliteter som instick och sådana saker. Jag är nöjd med hela gruppen, de tar för sig även om kvaliteten växlar. Men viljan att visa upp sig finns där, säger förbundskapten Erik Hamrén till tidningen.

Sverige är på träningsläger i Förenade Arabemiraten och spelar även två matcher under lägret, mot Elfenbenskusten ikväll och Finland på måndag.

Förutom Johan Mårtensson får ytterligare tre debutanter chansen från start: målvakten Robin Olsen (Malmö FF), vänsterbacken Ludwig Augustinsson (FC Köpenhamn) samt innermittfältarna Marcus Rohdén (Elfsborg), enligt Sportbladet.

Matchen börjar 18.30 och hur det går hör du i Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".