Åklagaren yrkar på fängelse

Den Skövdebo som misstänks ha sålt narkotika till ett större antal ungdomar får ett år och nio månaders fängelse om åklagaren får bestämma. Det stod klart när rättegången avslutades i dag.

Även om det handlat om små mängder narkotika som sålts vid varje tillfälle så anser åkal att det rör sig om minst 59 tillfällen och dessutom ska han ha sålt till ungdomar under 18 år. Därför ska narkotikabrotten inte betraktas som ringa.

– Detta har varit organiserat och omfattande och hans sätt att försörja sig på. Det är osannolikt att de olika preparat och narkotika som hittades i mannens lägenhet skulle vara för eget bruk, säger åklagare Sabina Halvarsson.

Mannens advokat, Peter Falck sa i sin slutplädering att hans klient fortfarande nekar till att ha sålt droger. Skulle ändå tingsrätten anse att han gjort det så ska varje brottstillfälle bedömas var för sig och därmed handlar det om ringa brott och att straffet bör bli skyddstillsyn med stöd och behandling.

Tingsrätten beslutar att mannen ska bli kvar i häktet. Dom meddelas om en vecka.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".