24 anställda berörs när företag lämnar Töreboda

Koncernchefen: De anställda kommer erbjudas jobb på annan ort
1:17 min

Hanza Holding kommer att flytta sin anläggning i Töreboda, det uppger företaget.

Ledningen för Hanza Holdning AB skriver i ett pressmeddelande:

"Mot bakgrund av den utdragna lågkonjunkturen inom industrin och en fortsatt osäkerhet om det långsiktiga konjunkturläget, har Hanza beslutat om en utvecklad strategi", skriver bolaget. 

Denna så kallade "utvecklad strategi" innebär bland annat att anläggningen i Töreboda försvinner och flyttas till företagets andra fabriker inom koncernen.

Företagsledningen svarar inte när vi försöker kontakt dem men skriver i pressmeddelandet att fackliga förhandlingar om att flytta anläggning ska inledas.

Koncernchefen Erik Stenfors säger till P4 Skaraborg att de 24 i personalen kommer att erbjudas att följa med till andra av företagets fabriker i Sverige. Men det är oklart till vilka orter.

– Jag vill också understyrka att personalen gjort ett väldigt bra jobb. Däremot har konjunkturen bjudit på upprepade besvikelser under lång tid. Vi måste agera om vi ska kunna finnas kvar långsiktigt i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".