Daniel Andersson var frustrerad över Villa Lidköpings andra halvlek. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Daniel Andersson var frustrerad över Villa Lidköpings andra halvlek. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Bandy - Elitserien

Villa tappade ledning

Daniel Andersson: Det är ändå en hyglig match av oss
2:18 min

Trots en riktigt fin start på matchen, orkade inte Villa Lidköping stå emot Sandviken. Villa ledde fram till 79e minuten och föll med 5-7 (3-1). 

Villa Lidköping gled ut på hemmaisen med ett till synes stort självförtroende. Till skillnad från ett Sandviken som inte verkade kunna hänga med i Villas tempo.

En blandning av slarv från Sandviken och en intensiv press från Villa gjorde att man kunde gå in i den andra halvleken med en 3-1 ledning. Rättvist var ordet.

Andra Halvleken kunde dock ha börjat bättre för Villas del, 3 minuter in så drar Daniel Andersson  på sig en utvisning för bentackling. Möter man ett lag som Sandviken som är det målfarligaste laget i Elitserien så spelar man väldigt ogärna med en man mindre. 

Som väntat utnyttjade Sandviken sitt läge. Daniel Andersson behövde bara vara utvisad en minut innan Sandviken hade reducerat till 3-2.

Men Daniel skulle rätta till vad han ställt till med. Snygg långpass från Lars Fall landar perfekt för Andersson som distinkt smäller in 4-2.

Men sen började det svänga ordentligt, slarvigt spel från Villa gjorde att Sandviken lyckades hålla jämn fart med Lidköpingslaget.

– Vi bjuder ju på mål efter mål och då vinner man inte mot topplag, Daniel Andersson var kritisk mot Villas insats i den andra halvleken.

Men med en 5-4 ledning och 12 minuter kvar att spela såg det ut som att Villa kanske skulle få två sköna poäng att fira, men ännu mera slarv skulle till slut sänka dom.

Vid sådana här matcher blir det oftast någon som kallas får se sig kallad "syndabock". Martin Andreasson får bollen som sista Villaspelare i egen zon. Lite väl kyligt spel från västmanlänningen ledde till att en av Elitseriens vassaste målskyttar i Erik Pettersson kunde ta bollen och ensam finta bort målvakten.

Och där någonstans var matchen vänd för gott. Med närmare sex minuter kvar av ordinarie tid tar Sandviken ledningen för första gången i matchen.
Villa hade några chanser till att kvittera, men lyckades aldrig få den rosa bollen i mål. När Sandviken sätter 5-7 på tilläggstid så var SAIK-spiken helt nedslagen i Villa-kistan.

– Det är tufft nu efteråt, jag tycker vi stora delar i matchen spelar jättebra och har bra fart på grejerna, sa Daniel Andersson efter matchen.

Ni hade ju bra spel i första halvleken, hur kom det sig att ni inte kunde fortsätta med det sen?

– Det är väl en kombination av att dom spelar bra och vi inte riktigt vågar fullfölja det initiativet som vi hade i första.

Det är ju trots allt Sandviken som är det andra laget.

– Ja det är ett bra lag. Dom leder ju tabellen med ett par poäng men idag tycker jag faktiskt att vi är minst lika bra som dom.

Efter två tunga förluster, hur ska ni komma vidare från detta då?

-- Vinna om två dagar igen, då är det bra igen, så sa en målmedveten mittfältare i Daniel Andersson.

Matchfakta:

Villa-Lidköping-Sandviken 5-7((3-1))

Villa-Lidköping: Daniel Andersson 2, Martin Johansson, Jesper Bryngelson, David Karlsson.

Sandviken: Daniel Mossberg 3, Erik Pettersson 2, Linus Forslund, Patrik Nilsson.

Publik: 3 672.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".