Rån i Skövde
Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Tre män nu även misstänkta för rånförsöket mot Shell

Polisen tycks nu ha gjort ett genombrott i utredningen kring det rånförsök som skedde mot en bensinmack i Skövde i torsdags kväll. Tre män som greps för en bilstöld misstänks nu för rånförsöket.

Det var i torsdags kväll som en ensam anställd på Shell/Seven Eleven i Skövde utsattes för ett försök till rån i samband med stängning och hemgång. Gärningsmannen stod och tryckte vid personalingången.

Rånaren var beväpnad med ett pistolliknande föremål men butiksbiträdet sprang tillbaka in i butiken och utlöste ett röklarm och kunde samtidigt gömma sig. I samband med detta avlossades ett skott i luften. Den anställde blev inte fysiskt skadad mer än att hörseln påverkades av skottet.

Tre män greps senare samma natt i en bil som visade sig vara stulen i Tidaholm. I bilen hittades rånarluvor, och männen anhölls misstänkta för bilstöld. Nu har de även delgivits misstanke om rånförsök, uppger inre befäl vid polisen i Skövde till P4 Skaraborg. Polisen utreder även om det finns en koppling till rånförsöket i Tidaholm tidigare i veckan där butiksägaren sköts i benet. Två av männen är hemmahörande i Skaraborg, den tredje från en annan ort.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".