Trodde de vunnit pengar men blev bestulna

Polisen: "Man ska vara försiktig när någon ringer om att du vunnit pengar"
0:28 min

Ytterligare två äldre personer har råkat ut för bedragare som ringt och lockat med att de vunnit på lotteri. Igår slog bedragare till mot en handikappad man i 90-års åldern och en 88-årig kvinna i Lidköping.

Igår eftermiddag ringde telefonen hemma hos en man i 90-års åldern i Lidköping och personen i andra luren sa att han vunnit pengar. En stund senare kom två välklädda män hem till den handikappade äldre mannen för att dela ut vinsten, istället stal de 2 500 kronor.

Senare igår kväll råkade en 88-årig kvinna i Lidköping ut för samma sak, men där lurade man av henne bankkortet och koden. Anhöriga till kvinnan hann spärra kortet innan förövarna kom över hennes pengar.

I fredags kväll utsattes en 89-årig kvinna i Skara för stöld vid ett liknande besök.

Polisen vill nu varna för bedragarna:
– De har sagt att de kommer från Skaraborgslotteriet och Postkodlotteriet. Många äldre kanske har sett på TV att man kommer hem och ringer på dörren för att dela ut vinsten så det kan ju vara därför som de tror att detta är på riktigt, säger polisens inre befäl i Lidköping, Per Larsson till P4 Skaraborg.

Liknande brott har skett även i Halland de senaste dagarna.

– Man ska vara försiktig när någon ringer och säger att de vunnit på lotteri, det är aldrig så att man kommer hem och vill ha någons kort, säger Peter Adlersson som är polisens presstalesman i region Väst.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".