Filip Engqvist gjorde en bra match mot Borlänge HF. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Filip Engqvist gjorde en bra match mot Borlänge HF. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Ishockey

Mariestad Bois vann sin fjärde raka seger

Filip Engqvist: Vi gör en bra match
1:57 min

Mariestad Bois tog sin fjärde raka seger då man vann toppmatchen i div 1 mot gästande Borlänge med 4-2 hemma i Katrinhallen. Det var en rättvis seger för ett formstarkt hemmalag. 

Matchen började i ett högt tempo från båda håll men det var hemmalaget som visade vägen med 1-0 redan efter 4.09 genom ett lågt skott från blå linjen av backen Klas Tegnemyr.  Sedan böljade spelet fram och tillbaks innan kvitteringen kom lite kämpigt för hemmalaget i ett powerplay tjugo sekunder från periodvila.

- Det är väl lite jobbigt att få den så precis i slutet av perioden, menade Filip Engqvist i hemmalaget , men det är ju bara gå vidare och kämpa på.

Sedan fick då Bois en jobbig start på andra perioden då Borlänge utnyttjade ytterligare ett powerplay och gjorde 1-2 efter 1.55. Men det var hemmalagets match för Filip Engqvist gjorde 2-2 och Daniel Bertov pangade in 3-2 ledningen på ett jätteskott från blå. 

Ledningen stod sig sedan till 19.10 in i tredje perioden då Linus Engqvist kunde göra 4-2 i tom kasse, då Borlänge plockat målvakten i ett försök att kvittera.

Mariestad gick nu upp på play-offplats med en match mindre spelad och där skall man försöka stanna menade också matchens lirare Filip Engqvist.

Filip mår för övrigt bra just nu efter den brutala smäll han fick för en tid sedan. Nu väntar dubbelmöte med Forshaga för boisarna.

Mariestad BoIS HC - Borlänge HF 4 - 2 (1-1, 2-1, 1-0)

Period 1: 1-0 (04:09) Klas Tegnemyr (Filip Törnqvist, Erik Olsson), 1-1 (19:40) Marcus Andersson (Lars Eriksson, Nils Eriksson) powerplay (5-4)

Skott: 12-7.

Period 2: 1-2 (01:55) Philip Wadén (Viktor Ehn, Dick Ahlström) powerplay (5-4), 2-2 (04:29) Filip Engqvist (Linus Johansson, Klas Tegnemyr), 3-2 (10:51) Daniel Bertov (Filip Engqvist, Linus Engqvist) powerplay (5-4)

Skott: 17-9.

Period 3: 4-2 (19:10) Linus Engqvist (Jonas Pontusson)

Skott: 11-12.

Totalt: 40-28.

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 3x2 min., Borlänge HF 9x2 min.

Domare: Sebastian Virta, MJÖLBY

Publik: 896

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Filip Engqvist Matchens lirare, Borlänge HF: Nils Eriksson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".