Böcker
Foto: Dan Hansson / SvD / TT

Yvonne ger lästips med vårkänsla

"Tre fantastiska böcker"
14 min

Vår läsinspiratör Yvonne Eriksen tipsar om tre läsvärda böcker; två romaner och en deckare. 

Dagens boktips är:

I skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson

Historien är makalös och handlar om en trappuppgång i Stockholm där Elisabeth, Elias och Otto bor grannar. Elisabeth har bott ganska kort tid i trappuppgången och har inte packat upp sina flyttlådor ännu. Hon ligger egentligen bara i sängen och väntar på att få lämna livet. Men grannarna får Elisabeth att lämna sängen. Boken är sorglig, vemodig och varm på samma gång. 

Otrygg hamn av Tana French

Detta är Tana French fjärde bok om mordroteln i Dublin och i Otrygg hamn får vi bekanta oss med kommissarie Mick Kennedy. Han får i uppdrag att utreda ett fruktansvärt mord på en hel familj. Mordet har begåtts på en plats som han har en speciell, personlig relation till. En bok full av mystik och spänning.

Carolines arv av Katherine Webb

Carolines Arv utspelar sig i början av artonhundratalet och handlar om Caroline som i bosatt i New York. Caroline är uppvuxen i en mycket rik och fin familj och förälskar sig i en man som har en ranch och föder upp hästar långt ut i indianterritoriet. Caroline har blivit kär i fel man. Den här romanen har allt, den är som ett riktigt filmmanus. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".