Skövde IK lyckades inte besegra Vimmerby HC i toppmötet.
Skövde IK Arkivbild: P4 Skaraborg.

Rebellerna vill sporra Skövde IK - med pengar

"Vi kommer skänka pengar till lagkassan"
2:44 min

Skövde IK:s supporterklubb Rebellerna är missnöjda med sin egen insats av att locka tillräckligt många supportrar till matcherna. Men nu har de kommit på en nytt sätt att sporra laget: pengar.

Simon Olsson, supporter och styrelsemedlem i Rebellerna berättar om den nya taktiken för att pusha Skövde IK. 

– Laget har en lagkassa med lite pengar i för att kunna göra något roligt tillsammans varje år efter avslutad säsong. Det vi har sagt är att om Skövde IK tar sig vidare till slutspel så kommer Vi i Rebellerna skänka 10 000 kronor till lagkassan.

– Om laget även tar sig vidare till den allsvenska kvalserien så kommer vi skänka 20 000 kronor och tar de sig hela vägen till allsvenskan så ökar vi till 30 000 kronor. 

Oj, oj är ni så rika?

– Haha, nej men vi har ett antal medlemmar som jobbar hårt vid olika aktiviteter för att driva in pengar till föreningen. Vi har också sponsorer som alltid ställer upp för oss i vått och torrt. Det är dem som möjliggör sådana här saker.

Hur har det här initiativet mottagits av laget? 

– Det har mottagits bra, de var väldigt positiva. Vi hoppas att det här ska vara en morot för laget.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".