Plastprodukter för sjukvård som tillverkas i Skara. Foto: Elos Medtech
Plastprodukter för sjukvård som tillverkas i Skara. Foto: Elos Medtech

Nya jobb till Skara när Elos bygger ut fabriken

"På sikt en fördubbling"
1:10 min

Det går bra för medicinteknikföretaget Elos. Nu bygger man ut sin fabrik i Skara på grund av ökad efterfrågan. Företagets VD Göran Brorsson säger att ökningen innebär cirka 15 nya jobb inom något års sikt.

– Dels handlar det om operatörer i tillverkningen, men också montörer. På sikt kommer vi att fördubbla antalet anställda, tror Göran Brorsson.

Medicinteknikföretaget Elos köpte Microplast i Skara 2011. Successivt har företaget byggt ut där, och efter den här utbyggnaden kommer dagens 18 anställda troligen att vara dubbelt så många.

Fabriken i Timmersdala som är den större anläggningen tillverkar medicinteknik i metall. I den mindre anläggningen i Skara tillverkas enbart plastprodukter, till exempel förvaringskärl för blodanalyser.

Elos har tillverkning och försäljning även i Danmark och Kina. Göran Brorsson ser att de olika anläggningarna drar nytta av varandra:

– Utvecklingen sker med våra tekniker i Skara, men när vi utvecklar kundkontakter drar vi nytta av hela vår sälj- och marknadsorganisation i koncernen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".