Sten Norinder. Foto: Robert Davidsson/Sveriges Radio.
Sten Norinder. Foto: Robert Davidsson/Sveriges Radio.

Jönköpings flygplats kan tjäna på Göteborg City Airports nedläggning

Flygplatsen försöker få Wizzair att börja flyga från Jönköping.

Göteborg City Airport ska läggas ner. Nu vill Jönköping Airport försöka få flygbolaget Wizzair komma till Jönköping istället. Wizzair flyger till Ungern, Polen och balkan, och Jönköping Airports VD Sten Norinder har redan pratat med flygbolaget.

– Det är tyvärr inte jag som väljer, utan det är bolagen som väljer. Och vad de är intresserade av är att veta att det finns folk i Jönköping som är intresserade av att flyga på östra Europa och att volymen kan bli tillräckligt stor, säger Sten Norinder.

Hur många är det som vill flyga till Ungern, Polen och balkanländerna?

– Vi har ganska många som kommer från de länderna som bor här nu i vårt område och de kan ju vara intresserade av att hälsa på. Men det räcker inte riktigt, då får man väldigt många som flyger ner just när semestrarna börjar och jättemånga som flyger hem när semestrarna är slut. Man måste få till något slags rullande flöde.

Men skulle det kunna innebära ett lyft för Jönköping flygplats?

– Det är ju roligt om det finns många passagerare, så visst vore det ett lyft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".