Bild på eleverna och en lärare vid skolans nya symbol i form av ett hjärta
Eleverna Emma Gustafsson och Pia Andersson på Fågelviksgymnasiet i Tibro tillsammans med läraren Christina Bring. Foto: Jenny Josefsson, P4 Skaraborg, Sveriges Radio

Fågelviksgymnasiet satsar på informationskampanj

"Man märker att skolan har en bra anda"
2:06 min

Efter några tuffa år för Fågelviksgymnasiet i Tibro, med minskat antal sökande satsar gymnasieskolan nu friskt vidare för att locka fler elever. Man gör det med ny informationskampanj och reklamfilm.

Snart ska niondeklassarna i Skaraborg göra sina val till gymnasiet. Och nu hårdnar striden om eleverna.

Det har varit tuffa år för Fågelviksgymnasiet med minskat antal elever, nedlagda utbildningsprogram och nedskärning bland skolpersonalen.

Men nu tar man nya tag. Tibro kommun, skolledning, skolpersonal och elever är med på satsningen som bland annat innehåller informationskampanj, reklamfilm och en egen symbol i form av ett gult hjärta.

Satsningen är långsiktig poängterar rektor Bernth Lundqvist. Men förhoppningen är att den ska nå ut redan till de niondeklassare som nu vid månadsskiftet ska göra sina val till gymnasiet. Sista ansökningsdag är första februari.

Eleverna Emma Gustavsson och Pia Andersson tycker att Fågelviksgymnasiet är värd att uppmärksamma.

– Det är en liten skola. Man jobbar nära sina lärare och har möjlighet att påverka sina studier. Skolan ligger centralt och istället för att lägga tid på att pendla till Skövde får man tid över till sin fritidsaktiviteter, förklarar de.

Eleverna Emma Gustafsson och Pia Andersson som går andra året på samhällsprogrammet hoppas att informationskampanjen ska motverka de dystra rubrikerna om skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".