Grafik halka
Halka den 26 januari. Grafik: Liv Widell. Källa: SMHI

Regn över isiga vägar i Västsverige

"Temperaturerna väntas sjunka"
1:04 min

Se upp för halka om du är ute och kör på vägarna. Framförallt i delar av Västra Götaland. Problemen väntas fortsätta under kvällen och morgondagen.

– I dag kan man vänta sig fortsatt besvärligt väglag i de inre delarna av Götaland och stora delar av Svealand också, både underkylt regn och lokal snöhalka, säger Gülsen Bergsdal på Sveriges Radios trafikredaktion.

På redaktionen ringer telefonerna i dag om halka. Under morgonen och förmiddagen har samtalen handlat om snöhalka och underkylt regn, men Gülsen Bergsdal och hennes kollegor har även tagit del av SMHI:s prognoser om ishalka under eftermiddagen och kvällen i stora delar av landet.

Det här beror på att temperaturen väntas sjunka och göra att de blöta vägbanorna fryser till, berättar Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

– Så att det är väl värt att fortsätta tänka att här under natten, eller imorgon att det kan vara väderläge där det kan bli besvärligt om man ser till väglaget då det är som sagt en mild period som följs utav kallare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".