Nu har Mikael Hjelm fått tillbaka telefon och bredband

Inger Gunterberg: De flesta felen bör vara åtgärda den här veckan
5:30 min

Nu har Mikael Hjelm utanför Ardala i Skara kommun fått telefonledningarna lagade, och nu kan han både ringa och utnyttja bredbandet. Men det dröjde mer än två veckor efter stormen innan allt löstes.

I morse berättade vi om Mikael Hjelms telefonproblem. Då tyckte han att saknaden av telefonen inte var värst, utan att bristen på internettillgång var mycket värre.

Men när P4 Skaraborg lyfte problemet med Skanova, ett Telia-ägt bolag som ansvarar för att telefonnätet i området fungerar, så gick det snabbt. Mikael Hjelms ledning är nu reparerad, men fortfarande finns det andra kunder som inte fått sina ledningar reparerade.

- Det har varit väldigt tungarbetat med luftledningar och många nedblåsta träd. Då blir det förlängda servicetider. Sedan ett nogsamt arbete att skarva de här kopparledningarna. Det kan vara hundra ledningar i en kabel som ska kopplas rätt, säger Inger Gunterberg, informationsansvarig på Skanova.

Men fortfarande återstår reparationsarbete innan alla abonnenter kan använda sina telefoner igen.

- Jag tror att det kommer lösa sig realtivt omgående, förhoppningsvis den här veckan, säger Inger Gunterberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".